Hur ska bilderna vara på Instagram?

Även om jag valde att skapa en tvådagars workshop i helgen som gick, så hann jag inte med och berätta någonting ur det jag planerat! Tiden bara försvann!! Jag ville t.ex ge några INSTAGRAM-TIPS! Jag har läst på och prövat det mesta och ser vad som ger följare och "likes" vilket kanske ändå är målet? Jag kan ge lite tips här nu istället och den som är proffs eller är ointresserad slutar läsa nu 🌸

Första tipset är om BILDERNAS STORLEK OCH FORMAT.

När du redigerar- hur spar du ned de bilder som ska till Instagram?

Vilka bilder väljer du till Flödet? Till Stories?

Det generella tipset jag lärt mig, är att skapa bilder som är kvadratiska 1080x1080 px, då fyller man ut hela utrymmet på ett snyggt sätt. Jag personligen vill inte ha vitt space runt min bild alls. Om man ändå vill ha en stående bild passar 1080x1350 px eller en liggande 1080x608 px. Om du använder en ”karusell”, flera bilder följaren kan bläddra mellan så blir alka bilder lika i storlek. En karusell kan max innehålla 10 bilder.

Till Stories väljer jag uteslutande stående bilder det tycker jag är snyggast! Då kan man spara ned dem som 1080x1920 px ur sin redigering.

Har du inte Instagram Stories? Eller använder du inte? Det pratar jag om i nästa inlägg.


Elin & Adam

Lek i en gul tyllkjol

När jag ändå skriver om bilder så kan vi snacka lite om färg och form.

Jag känner ibland att jag borde vara tydligare i mitt formspråk vad gäller framför allt färg i mina bilder. Jag har svårt att välja. Se nedan som ett tydligt exempel. Jag har bara lätt-redigerat dessa bilder och jag prövar mig fram i vilken ton de ska ha. Några är naturligt gröna, några är lite mer matta. Ur-mattade på färg. I min Instagram idag 22 juni diskuterar jag just om man MÅSTE välja, eller om det är ok att min kund väljer. Det är det förstås. Jag är så brokig och knasig så jag skickar lite olika färgställningar till mina kunder. Både i färg och svart-vitt. De får välja själva. I vissa miljöer och poseringar passar en färg bättre. Samma för vissa klänningar eller människor. Jag har inte valt än och jag kommer nog inte göra det heller. Jag är ju inte som alla andra.