Hej, det är jag som är Lisa Jansdotter

En gång träffade jag en fin gammal dam som hette Greta uppe på en herrgård i Västmanland. Det är en lång historia. Greta bjöd mig en gång på en saft och ville att jag skulle gissa vad det var. Jag kunde inte, hon fick hjälpa mig med ledtrådar. "Blommig, lila eller vit, försommar." Precis den tid vi är i just nu, i skrivande stund. Det var syren-saft!

Greta bryggde té som ingen annan gör och serverade små snittar. Vi gick i hennes trädgård, eller park närmare bestämt, och jag beundrade hennes generösa rabatt med blå, högresta Riddarsporrar. Hennes pioner och mängder av tulpaner. Över ån stäckte sig en träbro och vi stannade till och kikade på vattnet som sakta flöt förbi. Greta brukade låta barnbarnen slänga blomblad ur en korg och låta dem se bladen flyta på vattenytan.

Greta berättade att hon älskade de tre B:na. "B:na frågade jag?" Jaa, sa Greta lugnt:

BARN, BÖCKER OCH BLOMMOR.

Jag glömmer aldrig Greta för jag älskar också de tre B:na.

Blommig och lite knepp

Jag är inte farlig - jag lovar! Dock kan jag vara sträng eller sätta gränser när det behövs. Ibland, när jag skapar är jag lite disträ - som kreatör går man liksom in i sig själv lite grand. Som när jag syr, fotar eller skriver på min bok. Då blir jag lite tyst en stund - hjärnan går på högvarv och man får låta den göra det ett tag. En bild eller ett tyg kan uppta hela mitt sinne för en stund.


Hur går det till?

Läs mer på sidan om bröllop:

Var inte rädd att kontakta mig - det kostar aldrig något att skriva ett mail eller ett sms. Både när det gäller att sy upp en klänning eller boka en fotografering - vi fikar alltid först och ni får en offert av mig.

Ser fram emot att höra av dig/er - och kanske se er på en kaffe

Här finner du mig:

LISA JANSDOTTER SVANLUND

ADRESS:
Ammonitgatan 3, Visby


MOBIL:
+46 707 52 53 52

MAIL:
lisa@lisajansdotter.se

Fotograf

Jag arbetar kreativt på heltid nu i egen ateljé hemma i Vattentornet i Waxholm. Jag fotar allt. Mycket passionerat med min Nikon. Mest förtjust är jag nog i porträtt och detaljer. Och i svart-vitt. Jag har en varm bildstil med mycket glädje och skratt. Jag är välplanerad och förberedd för att kunna vara flexibel och avslappnad när det gäller.

Mode-designer

Jag syr klänningar. Alla sorter. Mest brud, men allt till fest och dopklänningar, brudnäbbsklänningar. Mother in Law. Mycket blommigt, en del glitter, massor av tyll och spets. Älskar spets. Älskar handarbete. Applikationer och 3D-tyger. Jag skapar en klänning till varje kund. Inte flera. Passform är mitt ledord. Ett plagg ska vara behagligt att bära.

Författare

Jag skriver. Skriver på två böcker faktiskt. Boken om min pappa är precis utgiven. Det är svårt att hinna bli färdig när man syr och fotar hela tiden. Böckerna finns färdiga i mitt huvud, på hårddisken. Det ska bara ned på tangentbordet. Bara. Jag behöver resa bort från hundar och tvättmaskiner om jag ska bli klar. En dag är jag redo.

Sagt om Mig

Du är inte klok

Elin&Adam

"Utan dig hade det inte varit samma sak"

Caroline&Fredrik

Lisa!!!

Från Elin T

Jag är helt mind blown, vet inte vad jag ska säga. Blir helt tårögd när jag ser alla vackra bilder. Jag kan fortfarande förstå att det är jag som är på bilderna. Började göra en lista på bilder som jag gillar lite extra men gav upp för den blir alldeles för lång.

Du har verkligen något magiskt!!!!

Använd bilderna precis som du vill!

Krram Viktoria

Blown away!

"En människa jag är väldigt glad över att ha i mitt liv. Lisa heter hon"

Mirja

Följ mig på Instagram

@lisajansdotter